ALLMÄNNA VILLKOR / KÖPEVILLKOR /GARANTIER

Gällande garantier så kan det vara lite olika beroende på produkt.
Kontakta oss om detta så skickar vi över info om just din produkt.

Som ett ex så gäller ingen garanti om man ej har skyddande tak över ytterdörr, om ej skötsel av produkt gjorts enl anvisning mm.
Se även nedan gällande reklamationer.

 

Alla varor i K-bo Gross AB sortiment är angivna pris inklusive svensk moms och vi förbehåller oss rätten till prisändringar och reserverar oss för eventuella feltryck och slutförsäljning.
En offert är giltig i 30 dagar hos oss om inte annat är överenskommet.

Viktigt är att du som kund kontrollerar/undersöker att du har beställt rätt vara. Att det motsvarar det du frågat på.

Det finns flera betalningsalternativ att välja mellan:
*Kontant
(endast i våra butik i Tärnsjö)
*Betalkort
(endast i våra butik i Tärnsjö)
*Förskott. Ordern hanteras då den är betald.
*Swish
*Faktura vid överenskommelse med oss. Betalningsvillkoren är då 15 dagar mot faktura gäller även företag. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

Vid betalning mot faktura sker en kreditupplysning på Kundens personnummer/org.nr.
Vid betalning mot faktura tillkommer en fakturaavgift på 31 kronor.
Betalningsvillkoret 15 dagar mot faktura gäller även företag.
För att undvika betalningspåminnelse, förseningsavgift och dröjsmålsränta bör inbetalningen ske i god tid före förfallodagen.
Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift enligt lag, f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 11 %.
Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso, varvid lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 160 kr tillkommer.

*Tillverkningsprodukt

Observera att ångerätten ej gäller för tillverkningsprodukt eftersom denna är speciellt tillverkad utifrån din specifikation.

Produkten kan alltså inte avbeställas efter det att beställningsprocessen påbörjats och ej heller returneras efter leveransen.

*VIKTIG INFORMATION ANG LEVERANSER.

Vi skickar inom hela Sverige, oftast tillkommer en fraktkostnad beroende på vart det skall skickas.

Till Gotland och bla skidorter är frakten oftast dyrare.

Be om offert för korrekt pris.

Köparen ska alltid vid leverans kontrollera att beställningen är felfri.
Skadad eller felaktig vara får ALDRIG monteras utan vårt samtycke, Monterad vara är lika med godkänd vara.

Upptäcks något som inte överensstämmer med beställd vara eller om varan är skadad eller på annat sätt fel ska du kontakta oss och göra en felanmälan så fort du kan, DOCK senast inom 7 dagar efter mottagen leverans.
Om köparen struntar i att agera inom denna tid räknas det som ett godkännande av varan. 

*RETURER 

Endast enl kontakt och överenskommelse med oss. Kund står för returfrakt. Om varan inte är hos oss en lagerförd produkt, har vi rätt att ta ut en liten kostnad för att vi tar produkten till vårat lager. Emballage/kartong ska vara helt, varan får ej ha varit monterad och det får ej finnas ngn skada på produkten.*VIKTIG INFORMATION ANG REKLAMATIONER

Om du ska reklamera en vara ta kontakt med oss innan den monteras. Monterad vara är godkänd vara. Reklamation tas ej på en monterad vara.

Bilder på varan samt kopia på kvitto eller faktura skall också medfölja.

Vid obefogad reklamation, t ex monteringsskador, felmontage, repa el skadat glas mm kan en kostnad för en ev.besiktning/besök utgå med lägst 1500kr+ moms.

Vid misstanke om t ex repa i glas, kontrollera i första hand så att det inte är någon smuts som gör att det framtsår som att glaset är repat.

Om dörrbladet verkar skevt , kontrollera att den är rätt monterad med t ex pass eller korsmät karmen.


Har du några frågor gällande dessa villkor är du välkommen att kontakta oss!


GDPR -Eu:s allmänna databeskrivningsförordning.

 Personuppgifter:

Vi samlar in följande data :
* Vi lagrar personuppgifter för att sköta offerter, order, reklamationer mm. Vi samlar in detta i samtycke med dig tex vid förfrågningar eller lägger order hos oss. T ex namn, telefonnummer, postadress, e-post, personnummer, org.nr mm.

Så används data vi samlar in och lagrar:
*Vi använder personuppgifterna för att kunna hantera offerter, order, reklamationer, kreditpröving, fakturering och för andra kundrelationer.

Skäl för användning av dina personuppgifter:

*Anledning till att vi salmar in och lagrar personuppgifter är för att bla behålla historik med er för det som nämns ovan.

Hur delar vi informationen vi samlar in:

*Vi kan i vissa fall dela dina uppgifter med t ex transportörer, tillverkare, inkasso mm. Endast personer som behöver behandla personuppgifter för ovan nämnda ändamål har tillgång till dina personuppgifter.

Lagring:

*Lagring sker i minst 7 år enligt bokföringslagen, eller så länge det behövs för att kunna göra en framtida reklamation eller beställning.

Säkerhet:
*För att skydda dina personuppgifter använder vi säkerhetsåtgärder mot förluster och mot obehöriga personers tillgång. Detta granskas regelbundet.

Dina val och rättigheter:
*Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Dessa kan alltid rättas eller raderas.
Om du  vill ta bort dina personuppgifter hos oss gör det enklast via mejl:
info@kbo-gross.se